Interieur renovatie monumentaal huis

Verbouwing jaren '20 huis

Dit jaren ’20 herenhuis was door zijn royale opzet en hoge plafonds al bijzonder, maar maakte door de afwerking en inrichting wel een gedateerde indruk. Onze opdrachtgevers, de nieuwe bewoners, wilden hier hun droomhuis realiseren en gingen een rigoureuze verbouwing niet uit de weg.

Herenhuis Rotterdam, dubbele benedenwoning

Grote verbouwing en herindeling van dubbel benedenhuis

Deze karakteristieke, vooroorlogse benedenwoning in een van de mooiste straten van Rotterdam West heeft een complete metamorfose ondergaan. We troffen het huis sterk verwaarloosd aan en kregen de vrije hand om een nieuwe, verrassende indeling te ontwerpen voor de nieuwe eigenaren van het pand.

moderne villa, interieurarchitect, architect, Wassenaar, interieur, verbouwing, renovatie

Verbouwing villa Wassenaar

Deze bijzondere jaren '50 villa midden in de duinen van Wassenaar is geheel naar ons ontwerp gerenoveerd. Het uitgangspunt voor het interieurontwerp is een heldere indeling waarbij de verschillende ruimtes meer vloeiend in elkaar overlopen. Een belangrijk kenmerk van de modernistische villa is het vrije uitzicht vanuit de verschillende ruimtes naar duinen en dennen. Door een wand door te breken naar de split-level woonkamers aan de achtergevel wordt de zichtlijn vanuit het hart van de woning richting de achtergelegen duinen versterkt.

Nieuwbouw modern architect Rotterdam

Nieuwbouw op kavel in Hillegersberg

De vrijstaande, moderne woning in Rotterdam Hillegersberg is in juni 2017 opgeleverd. Met enthousiaste opdrachtgevers en een fijne, meedenkende aannemer hebben we met veel plezier gewerkt aan dit project!

Foto: Jan de Groen, http://www.pak-je-ruimte.nl

Transformatie, woonboerderij, verbouwing, interieurarchitectuur

Restauratie herenboerderij tot moderne woning aan het water

Bij de restauratie van monumentale herenboerderij “Mijn Ouders Wensch” uit 1899 zijn we betrokken vanaf het casco plan van de verbouwing en realiseerden in nauwe samenwerking met opdrachtgevers en aannemer een totaalconcept voor de voormalige koeienstal en het zomerhuis. Het interieurontwerp combineert de authentieke elementen van de boerderij met een stoere, moderne inrichting.

Staal-look pui, stalen pui, uitbouw, aluminium kozijnen, moderne uitbouw

Uitbreiding herenhuis

Voor dit karakteristieke jaren ’20 herenhuis in Rotterdam Hillegersberg zijn we gevraagd een uitbreiding te ontwerpen om meer leefruimte te creëren voor het gezin. De uitbouw vormt een moderne toevoeging aan de woning en maakt een royale woonkeuken aan de tuinzijde mogelijk. 

Villa Hillegersberg Architect verbouwen

Uitbouw en renovatie van villa in Rotterdam

Voor opdrachtgevers uit Rotterdam hebben we een nieuwe indeling voor een prachtige vrijstaande jaren '20 villa gemaakt. Het markante pand met rieten kap is volledig gemoderniseerd en helemaal naar de wensen van de nieuwe bewoners verbouwd. Lichtinval, ruimtelijkheid en een vrij uitzicht op de tuin en aangrenzend park stonden centraal bij de ontwerpopgave.

Uitbouw jaren '30 2 onder 1 kap familiewoning

Uitbreiding 2-onder-1 kap familiewoning

Voor de nieuwe bewoners van deze karakteristieke Jaren ’30 woning in Rotterdam onderzochten we de mogelijkheden voor het herindelen en uitbreiden van de 2 onder 1 kap woning tot een lichte en ruime familiewoning met een moderne uitstraling, passend bij de jaren ’30 stijl.

Interieur werkkamer logeerkamer, indeling met houtenspanten

Ontwerp werkruimte aan huis

Voor een bovenverdieping aan één van de grachten van Amsterdam zijn we gevraagd om creatieve oplossingen te bedenken om de ruimte in te delen tot een multifunctionele ruimte. De uitdaging ligt in het feit dat de kapverdieping reeds wordt verdeeld door drie grote houten spanten en een flauw hellend dak.

herbestemming, verbouwen, originele gebinten, restaureren, interieurontwerp

Transformatie monumentale boerderij tot licht woonhuis

Begin 2015 kregen we opdracht om van deze langgevelboerderij een lichte en ruime woning te maken met wow-factor. De opgave vraagt om een grote renovatie en verduurzaming van het pand om deze geschikt te maken voor bewoning. Met respect voor de historische kenmerken hebben we een ontwerp gemaakt waarbij ingrepen die nodig zijn voor de functionaliteit modern zijn en een contrast vormen met de originele boerderij.

Pagina's