Ontwerp voormalige watermolen

Van watermolen naar bijzondere woning met prachtig uitzicht over het natuurgebied. Deze voormalige watermolen is in de loop van de jaren meerdere malen verbouwd. De meest recente aanpassing was van architect Hendrik Rijnsburger in 2010 waarbij de molen is uitgebreid.

Door nieuwe eigenaren van de molen zijn we gevraagd om de indeling voor de entree, woonruimte en hoofdslaapkamer te onderzoeken om tot een optimale indeling te komen betreft praktisch dagelijks gebruik, en de balans tussen vrije zichtlijnen en privacy.

De entree van de woning wordt verplaatst naar de aanbouw, waardoor er in de molen ruimte ontstaat voor een atelier met veel daglicht en opbergruimte.

De woonkamer krijgt een nieuwe indeling met openslaande deuren naar het terras. De haard wordt verplaatst en krijgt een centrale plek in de ruimte. Een maatwerk meubel combineert de 3-zijden haard en de tv.

 

 

De slaapkamer krijgt een nieuwe indeling met een afsluitbare badkamer, opbergruimte, vloerverwarming en extra daglicht middels een dakraam boven het bed. Door een stalen venster kun je vanuit de badkamer van het groene uitzicht genieten. De badkamer is volledig op maat ontworpen met een bijzondere tegelvloer, wastafel meubel en vrijstaand bad.

In de keuken zorgt nieuw kleurgebruik voor een persoonlijke sfeer waarbij het verlichtingsontwerp de beleving van de beschikbare hoogte versterkt.

Intern is de woning verbouwd en ingericht tot een harmonieus totaalplan, passend bij de architectuur van de molen en de wensen van de nieuwe bewoners.