Verbouwen of verhuizen?

Verbouwen of verhuizen?

Deze vraag hield onze opdrachtgevers al een hele tijd bezig. Het werd uiteindelijk verhuizen én verbouwen toen het hoekhuis in de straat vrij kwam.
Door de garage bij de woning te betrekken en de bestaande uitbouw te vergroten kwam de wens voor een royale woonkeuken uit. De kastenwand loopt van voor tot achter en verbindt het vrijstaand kookeiland met de bar. Door een raam te plaatsen in de oude garagedeuren komt er van beide zijden licht en zicht op de tuin.

Meer ruimte in huis

Door een dakopbouw op de garage, ontstaat er een grote extra kamer, te gebruiken als werkruimte aan huis. De zolder is vergroot door het toevoegen van twee dakkapellen. Hier komt de ouderslaapkamer met en suite badkamer en maatwerk garderobekasten. De spantconstructie is in het zicht gebracht.

Isoleren en nieuwe installaties

De woning is geïsoleerd door middel van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie en het toepassen van nieuwe aluminium kozijnen. Vloerverwarming in combinatie met laagtemperatuurverwarming op de verdiepingen maakt de woning comfortabel. Voor de gezellige stralingswarmte is er een brede haard geplaatst in de woonkamer.

Warm modern met een Britse touch

Door de gehele woning zijn er maatwerk meubels ontworpen voor veel opbergruimte. Door de maatwerk keuken, open vakkenkast en het haardmeubel ontstaat er een persoonlijke sfeer.
De badkamers krijgen een luxe uitstraling door het gebruik van groot formaat tegels in een zandtint, gecombineerd met goudkleurige accenten.

 

 

Fotografie: Miranda Koopman
Oplevering: voorjaar 2023