Werkwijze

Bouwen of verbouwen met een architect en binnenhuisarchitect zorgt ervoor dat de architectuur van je woning niet alleen aansluit op je wensen, maar ook naar wens wordt uitgevoerd. Wij helpen met keuzes maken voor én tijdens de bouw. Hierbij doorlopen we de volgende stappen:

1. Kennismaken
We starten met een persoonlijke kennismaking op locatie. We bespreken jullie wensen en ideeën en bekijken de betreffende ruimtes. We lichten we onze werkwijze nader toe aan de hand van vergelijkbare projecten.
Naar aanleiding van de kennismaking omschrijven we de opdracht en specificeren de werkzaamheden, tijdsplanning en kosten tot een vrijblijvende offerte.

2. Voorlopig ontwerp
Een ontwerp van Architecten aan huis neemt je ideeën en wensen mee en laat je verrassende oplossingen zien. We bespreken de ruimtelijke, bouwtechnische en financiële gevolgen van de ontwerpvarianten die we maken, zodat je een goede afweging kunt maken.

3. Definitief ontwerp
Aan de hand van de gekozen ontwerp variant en feedback van de opdrachtgever werken we de plannen uit tot het definitief ontwerp: bouwkundige details van beeldbepalende ingrepen, overleg met constructeur en het finetunen van maatvoering en vormgeving.

Daarnaast zijn er ook ook tal van overwegingen om tot de juiste sfeer en uitstraling te komen: materiaalkeuzes voor vloeren en wanden, keuken en/of badkamer(s). Een verlichtingsontwerp of maatwerk ontwerp voor een mooie trap of open haard. Middels een compleet interieurontwerp adviseren we bij al deze onderdelen.

4. Bouwvoorbereiding
Wanneer de belangrijkste keuzes zijn gemaakt en de werktekeningen gereed, helpen wij bij het selecteren van een aannemer. Alleen door elke partij dezelfde en complete informatie te verstrekken is er een goede prijs/kwaliteit vergelijking te maken. We vragen benodigde vergunningen aan en adviseren rondom contractvorming, planning en fasering.

5. Bouwbegeleiding
Tijdens de bouw houden we een vinger aan de pols en zijn wij de schakel tussen opdrachtgever en aannemer. Gaat alles volgens afspraak en planning? We zijn regelmatig op locatie en overleggen met onderaannemers zoals elektricien en tegelzetter om alles tot in detail te laten kloppen. Een goede communicatie is essentieel om een bouwproces te laten slagen.

6.Oplevering
Na een geslaagd ontwerp- en  bouwproces ronden we onze werkzaamheden af en toasten met jullie op een mooi eindresultaat!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op voor een afspraak.

De architecten van Architecten aan Huis hebben ons geholpen vanaf de start tot en met de uitvoering van de verbouwing van onze woonboerderij. Van ontwerp, renovatie-zaken, interieur-plan tot en met de bouwbegeleiding: in alle aspecten kwam hun professionele, creatieve en meedenkende houding terug. Ze voelden goed aan wat er mogelijk was en wat bij ons past.

Eigenaren woonboerderij