Duurzame verbouwing jaren ’30 huis

Hoe verduurzaam je een jaren ’30 woning?

Dat was één van de belangrijkste vragen die de nieuwe eigenaren van dit jaren ’30 huis aan ons stelden. Het huis moest compleet worden gerenoveerd. Dit was het juiste moment om het huis goed te isoleren en verduurzamen.

We hebben de gevels, de vloeren en het dak geïsoleerd. Op iedere verdieping is laagtemperatuurverwarming toegepast en er is een WTW installatie geplaatst. De woning is voorbereid op zonnepanelen en een (hybride)  warmtepomp.

Split-level en directe toegang tot de tuin

Op de begane grond is de vloer gedeeltelijk verlaagd. Door een split level aan te brengen komt er meer licht de woning binnen en krijgt de woonkeuken een plafondhoogte van bijna vier meter. Door de vloer naar tuinniveau te brengen ontstaat er een directe verbinding met de tuin. De achtergevel is voorzien van een hoge glazen pui, uitgevoerd in staallook aluminium.

Extra hoogte en originele constructie in het zicht

Op de verdiepingen is de indeling aangepast tot ruime kamers, luxe badkamers en praktische opbergruimte. De nokhoogte en spantenconstructie op de zolder is in het zicht gebracht. Een dakraam zorgt voor extra daglicht in het trappenhuis.

Met het vervangen van de oude kunststof kozijnen naar de verdeling van de oorspronkelijke stalen profielen krijgt het herenhuis zijn charme en allure weer terug. Op deze manier is de woning met respect voor de traditionele bouwstijl gerenoveerd én aangepast naar een eigentijdse, comfortabel gezinshuis met veel licht.

 

Uitvoering: Jongekrijg Maasbouw
Fotografie: Miranda Koopman
Oplevering: voorjaar 2020

“Heerlijk huis om in te wonen! Echt ons thuis. We genieten elke dag. En (relatief) lage energielasten in een jaren dertig huis? Het kan dus echt!”

Opdrachtgevers verduurzaamde jaren '30 woning

Meer projecten