Duurzame verbouwing jaren ’30 huis

We hebben recent de verbouwing en verduurzaming van een jaren ’30 herenhuis in Rotterdam Hillegersberg opgeleverd.

Op de begane grond is de vloer gedeeltelijk verlaagd. Door een split level aan te brengen komt er meer licht de woning binnen, en krijgt de woonkeuken een plafondhoogte van bijna vier meter. Door de vloer naar tuinniveau te brengen ontstaat er een directe verbinding met de tuin. De achtergevel is voorzien van een hoge glazen pui, uitgevoerd in slank staallook aluminium.

Op de verdiepingen is de indeling aangepast tot ruime kamers, luxe badkamers en praktische opbergruimte. De nokhoogte en spantenconstructie op de zolder is in het zicht gebracht. Een dakraam zorgt voor extra daglicht in het trappenhuis.

De verduurzaming vindt plaats door gevels, vloer en dak te isoleren, laagtemperatuurverwarming, WTW installatie, voorbereiding voor zonnepanelen en een warmtepomp.

Met het vervangen van de kozijnen naar de verdeling van de oorspronkelijke stalen profielen, krijgt het herenhuis zijn charme en allure weer terug. Op deze manier wordt de woning met respect voor de traditionele bouwstijl gerenoveerd en aangepast naar een eigentijdse, comfortabele familiewoning met veel licht.