Duurzame verbouwing jaren ’30 huis

We zijn druk met de voorbereidingen van de verbouwing van een jaren ’30 herenhuis in Rotterdam Hillegersberg. In 2020 wordt het pand verbouwd tot een duurzaam en energiezuinig familiehuis.

De begane grond vloer wordt deels verlaagd waardoor er meer licht de woning binnenkomt. De traditionele jaren’ 30 keuken in de smalle beuk maakt plaats voor een woonkeuken met een directe verbinding met de tuin. De achtergevel krijgt een anderhalf verdieping hoge glazen pui, uitgevoerd in slank staallook aluminium.

De verduurzaming vindt plaats door gevels, vloer en dak te isoleren, laagtemperatuurverwarming, WTW installatie, voorbereiding voor zonnepanelen en een warmtepomp.

Met het vervangen van de bestaande kunststof ramen naar de traditionele verdeling van de oorspronkelijke stalen kozijnen, krijgt het herenhuis zijn charme en allure weer terug. Op deze manier wordt de woning met respect voor de oorspronkelijke bouwstijl gerenoveerd en aangepast naar een eigentijdse, comfortabele woning met veel licht.