Verbouwing jaren ’20 huis

Dit jaren ’20 herenhuis was door zijn royale opzet en hoge plafonds al bijzonder, maar maakte door de afwerking en inrichting wel een gedateerde indruk. Onze opdrachtgevers wilden hier hun droomhuis realiseren en gingen een rigoureuze verbouwing niet uit de weg.

We maakten een totaalplan voor de woning waarbij we op de begane grond de verlaagde en suite verwijderden en plafondhoge taatsdeuren plaatsten. De achtergevel is vervangen door openslaande deuren en groter glasoppervlak om meer licht in de woning te krijgen. De ontwerpen voor de nieuwe keuken en badkamers zorgen voor meer ruimte, licht en een luxe uitstraling.

De verdieping is opnieuw ingedeeld tot master bedroom, een walk-in garderobe en nieuwe badkamer. Op de bovenste etage hebben we een uitbouw ontworpen bekleedt met zwart zink en de toegang tot het dakterras verbeterd.

Het ontwerp is gericht op het versterken van zichtlijnen, maximale daglichttoetreding en moderne toevoegingen in combinatie met de klassieke elementen van de woning. De plafonds en sierlijsten zijn hersteld, de trap is een echte eyecatcher geworden met een nieuwe uitstraling en bovengelegen daklicht. De originele lamelradiatoren zijn vakkundig geloogd en matzwart gemaakt. Als stoere accenten tegen het klassieke karakter van de woning met marmer en houtwerk, zijn plafondhoge taatsdeuren in de en suite en een tochtportaal ontworpen. Drie maatwerk haarden en een compleet verlichtingsontwerp maken het interieurontwerp af.