Totaalrenovatie van een jaren ’20 stadsvilla

Deze twee-onder-één-kap jaren ’20 stadsvilla is van souterrain tot en met dak volledig gerenoveerd en verduurzaamd waar mogelijk.
De entree heeft een nieuwe uitstraling gekregen met het renoveren van de marmeren vloer- en wandafwerking, een stalen tochtportaal en parket in Hongaarse Punt.
In de woning zijn de authentieke elementen zoals de paneeldeuren en het lijstwerk, de trap en balustrade en het marmer in de entree zorgvuldig hersteld.
Daarnaast zijn er nieuwe sierplafonds aangebracht. Samen met het verlichtingsontwerp geeft dit een bijzonder accent in elke ruimte.
In de achterkamer is een flinke doorbraak gemaakt, waardoor er ruimte ontstaat voor een royale woonkeuken aan de tuinzijde.

De verdieping kreeg een nieuwe indeling door de badkamer in de zijkamer te plaatsen, bereikbaar vanuit de slaapkamer. De dubbele deuren versterken de gecentreerde badkameropstelling met vrijstaand bad. Het maatwerk wasmeubel geeft de ruimte een persoonlijke en luxe uitstraling.

 

 

 

 

Deze woning werd intern geheel vernieuwd, voorzien van vloerverwarming, nieuwe kozijnen met HR++, nieuw leidingwerk en electra.

Het interieurontwerp bestaat uit voorstellen voor de vloeren, wanden, plafonds, een verlichtingsontwerp, nieuw tochtportaal, maatwerk ontwerp voor de haarden, badkamers, wasmeubels in de toiletten en nieuwe binnendeuren.

 

Uitvoering: Goudriaan Jongerius Bouw
Fotografie: Miranda Koopman
Oplevering: voorjaar 2021