Verbouwing en herindeling van dubbel benedenhuis

Deze karakteristieke, vooroorlogse benedenwoning in een van de mooiste straten van Rotterdam West heeft een complete metamorfose ondergaan. We troffen het huis sterk verwaarloosd aan en kregen de vrije hand om een nieuwe, verrassende indeling te ontwerpen voor de nieuwe eigenaren van het pand.

Het ontwerp gaat uit van het herstellen van het jaren ‘20 karakter van de woning: de oorspronkelijke details, houtwerk en ornamentenplafonds werden zorgvuldig gerestaureerd. Als contrast zijn er eigentijdse elementen toegevoegd zoals de nieuwe staal-look pui in de achtergevel, een maatwerk keuken en nieuwe vloer- en wandafwerking.

Om een royale woonkeuken te creëren is de wand tussen achterkamer en de oude keuken doorgebroken en de en suite op de begane grond verwijderd. De nieuwe pui aan de tuinzijde met openslaande deuren en bovenlichten zorgt voor een grote hoeveelheid licht in de woning en biedt zicht op de diepe tuin. We hebben een maatwerk keuken ontworpen met een verfijnde, stoere uitstraling die de ruimte verdeeld in woonkamer, eetkamer en extra zitruimte aan de tuinzijde. De originele en-suite deuren met glas-in-lood zijn hergebruikt tussen hal en woonkamer. Op de verdieping is de oorspronkelijke en suite hersteld en kreeg een nieuwe bestemming als badkamer van de hoofdslaapkamer. Groot formaat tegels zorgen voor een ruimtelijk effect. De zwarte inbouwkranen en hexagonale vloertegels vormen stoere accenten binnen het klassieke karakter van de woning. Aannemer: Gert Bouterse timmer- en onderhoudsbedrijf Uitvoering maatwerk keuken: Timmermeester Foto’s eindresultaat: Emiel Lops Fotografie