Verbouwing vrijstaande jaren ’70 woning

Woonkamer met indrukwekkende vide

Deze jaren ’70 villa in Zwijndrecht heeft een kenmerkende architectuur met asymmetrische kappen. Door meerdere uitbreidingen was de woning inefficiënt en hokkerig geworden. De uitdaging was dan ook om er, qua indeling en uitstraling, een ruime en duurzame woning van te maken.

Het interieur en exterieur van de woning zijn gemoderniseerd tot een licht en warm totaalplan voor het gezin met jonge kinderen. Op de begane grond is de keuken naar de tuinzijde verplaatst. Een doorbraak verbindt de nieuwe keuken met de eetkamer en woonkamer. Donkergrijze aluminium schuifpuien zorgen voor een open hoek en bieden direct toegang tot de tuin.

De woonkamer bevindt zich in een indrukwekkende vide. Deze is vergroot door een bestaande uitbouw bij de ruimte betrekken. Een constructieve uitdaging! De stalen z- trap in de vide is een echte eye-cather geworden. De doorvalbeveiliging met glas en staal zorgt voor transparant uitzicht op de eerste verdieping en andersom.Op de verdieping bevinden zich nu de ouderslaapkamer met en suite badkamer en inloop kast. Daaraan grenzend hebben de kinderkamers een eigen badkamer en speelruimte.

Het kleur- en materiaalgebruik is afgestemd op de specifieke wensen van de opdrachtgever. Een nieuwe gietvloer, stalen binnendeuren en een maatwerk haardmeubel. De masterbedroom grenzend aan de vide, is bekleed met houten latten. Dit draagt bij aan een verbeterde akoestiek.

Uiteraard is verduurzaming een belangrijk aspect bij een dergelijke grote verbouwing. Spouwisolatie en laagtemperatuurverwarming zorgen ervoor dat de hybride warmtepomp het huis kan verwarmen.

Bouwbegeleiding

Naast het ontwerpproces begeleidden wij de uitvoering van de verbouwing door regelmatig op locatie met de aannemer en opdrachtgever de voortgang te bespreken. Hierbij bespreken we details, zowel bouwkundig als in afwerking, overleggen de planning en meer- en minderwerk. Tijdens de sloopwerkzaamheden zijn hier bijvoorbeeld flinke schades door jarenlange lekkage aan het licht gekomen. Wij overleggen dan de mogelijkheden met de aannemer en adviseren hierbij de opdrachtgevers.

Wil je meer weten over hoe wij de bouw begeleiden? Lees hier hoe wij werken en neem contact op om jouw project te bespreken. We denken graag met je mee!

Oplevering: juni 2023
Fotografie: Kooyker fotografie
Aannemer:  Krijgsman bouw

Momenteel bezig met een grote verbouwing van ons jaren ’70 huis in Zwijndrecht onder leiding van Architecten aan huis. We zijn erg enthousiast over de gemaakte plannen, de communicatie en de begeleiding tijdens de bouw. We verwachten een geweldig eindresultaat in juni.

C & M