Verbouwing woonboerderij

Deze woonboerderij is al generaties in de familie. Om een grote slag te maken qua duurzaamheid en het verbeteren/herstellen van de bouwkundige constructie, wordt de boerderij naar oorspronkelijke footprint opnieuw opgebouwd. Hierbij worden de originele kenmerken zoals steen en metselverband, raamkozijnen en stalramen teruggebracht.
Binnen de authentieke uitstraling worden de nieuwe ingrepen modern uitgevoerd zoals de brede aluminium pui in de zijgevel en dakramen voor veel daglicht in de woning.

De voormalige veehouderij kenmerkt zich door een klassieke verdeling tussen voorhuis dwars op de achtergelegen veestal met melklokaal. De hoofdentree wordt verlegd naar het nieuwe achterhuis. De overgang tussen voor- en achterhuis wordt zichtbaar door een vide over de gehele breedte. In de vide wordt de wand van het voorhuis opgemetseld met de originele bakstenen. Hierdoor ontstaat er een heldere knip tussen het klassieke voorhuis en het nieuwe, moderne achterhuis in de voormalige veestal.

Om meer daglicht in het hart van het achterhuis te creëren komt er een grote aluminium schuifpui met daklichten In de zijgevel. In deze lichte ruimte komt de woonkeuken met kookeiland en eettafel.
Achter de keuken bevindt zich de bijkeuken, een “mudroom” en de technische ruimte.

Er is gekozen voor een levensloopbestendig plan door de master bedroom op de begane grond te plaatsen: een royale slaapkamer met zicht tot in de nok en uitzicht over de weilanden.

Een stalen trap leidt langs de bakstenen wand om via een loopbrug naar de slaapverdieping te gaan. Aan de zijde van het voorhuis komen twee slaapkamers en een badkamer. Aan de zijde van het achterhuis komt een multifunctionele ruimte die benut kan worden als lounge met pantry, logeerkamer en opbergruimte.

 De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de fundering aangebracht. De komende periode wordt aan de opbouw gewerkt door Aannemingsbedrijf van Wengerden en Visser.