Renovatie en uitbouw jaren ’50 huis

De opdrachtgevers wilden graag een volledige renovatie van een gedateerde jaren ’50 hoekhuis realiseren. Ze benaderden ons voor advies over verduurzamen, het indelen van de verdiepingen en een ontwerp voor de begane grond met uitbouw.

We hebben een uitbouw ontworpen over de breedte van de woning waarbij een deel van de naastgelegen garage is benut om de keukenkasten te plaatsen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een woonkeuken met kookeiland en eettafel aan de tuinzijde.
De aluminium pui met overhoeks kozijn levert veel extra lichtinval en zicht op de tuin. Het exterieur van de uitbouw is uitgevoerd in metselwerk, met ruimte voor een geïntegreerde zonwering.
Het metselwerk, de gedetailleerde dakrand en de pui indeling met openslaande deuren en bovenlichten dragen bij aan een mooi totaalbeeld dat past bij het klassieke karakter van het huis.

Tijdens de uitvoering is de woning volledig gestript, opnieuw ingedeeld en afgewerkt. Het dak is geïsoleerd en de zolderetage vergroot middels twee dakkapellen. Kenmerkende elementen zoals het stalen traphek, de binnendeuren en het betonnen lijstwerk bij de entree zijn hersteld. De entree is vergroot zodat er ruimte is voor een garderobe. De woonkamer met en suite kasten is uitgewerkt met een maatwerk ontwerp voor de 3-zijden haard en tv- en audiomeubel. Het verlichtingsontwerp en de materialen van de keuken, kasten, vloer- en wand afwerking zijn zorgvuldig afgestemd tot een warme en sfeervolle uitstraling.

Uitvoering: Verhaar Bouw
Uitvoering maatwerk: Timmermeester
Fotografie eindresultaat: Miranda Koopman
Oplevering: december 2018

Een stijlvolle vertaling van alle woonwensen en persoonlijkheid naar een totaalbeleving: de combinatie van bouwkundig architect en interieurarchitect heeft zijn waarde meer dan bewezen!

Opdrachtgevers van verbouwing jaren '50 huis

Meer projecten