Debora en Liesbeth

Architecten aan huis is in 2013 gestart door interieurarchitect Debora Reis en bouwkundig architect Liesbeth van Meerkerk.
We helpen particuliere opdrachtgevers met verbouw/ renovatie, uitbreiding, herbestemming of nieuwbouw van hun woning.

Vanuit de combinatie interieur en architectuur ontwerpen we het ruimtelijk plan. Het ontwerp werken we uit naar zowel bouwkundige werktekeningen en technische details, als het interieurontwerp met maatwerk vaste inrichting, verlichtingsontwerp en voorstellen voor de afwerking. Op deze manier kunnen we onze opdrachtgevers over alle aspecten van de verbouwing of nieuwbouw adviseren en het gehele traject van ontwerp t/m uitvoering begeleiden.

We werken met veel plezier aan particuliere projecten in de regio Rotterdam. 
Om het ontwerpproces en de kwaliteit van uitvoering te waarborgen zijn wij vanaf de eerste kennismaking tot en met de oplevering van ieder project nauw betrokken.

Bekijk hieronder wie we zijn en wat we voor je kunnen betekenen.

Verbouwen

Woningen uit de vorige eeuw hebben vaak veel karakter maar missen een optimale indeling naar de wensen van nu: een ruime woonkeuken bijvoorbeeld. . Wij kijken samen met onze opdrachtgevers welke stijlelementen behouden en gerestaureerd kunnen worden en met welke ingrepen meer ruimte en licht gecreëerd kan worden. Zelf een trotse bezitter van een woning uit de vorige eeuw? We adviseren graag over het verduurzamen, indelen, uitbouwen en/of moderniseren zodat je er nog vele jaren met plezier kunt wonen.

Herbestemming

We houden van bijzondere gebouwen met een geschiedenis. Van monumentale molens en fabrieken tot scholen en boerderijen; wij transformeren ze tot unieke woningen. Onze kracht ligt in het vertalen van de wensen van de opdrachtgever naar een creatief plan met aandacht voor duurzaamheid, hergebruik, het accentueren van karakteristieke elementen en het toevoegen van heldere, moderne ingrepen. Heb je een bijzonder pand op het oog en wil je sparren over de mogelijkheden? We gaan graag met je in gesprek.

Nieuwbouw

We ontwerpen eigentijdse, duurzame woningen op maat en met liefde voor detail. Samen met de opdrachtgever kijken we naar de mogelijkheden van het kavel in relatie tot de omgeving, de bezonning en gemeentelijke regelgeving. We onderzoeken een functionele indeling met maximale beleving van ruimte en daglicht. Vanuit interieur en architectuur ontworpen zodat indeling, materialen, gevels en details naadloos op elkaar aansluiten. Benieuwd hoe het ontwerp- en bouwproces in zijn werk gaat? Laten we kennismaken!

Over ons

Liesbeth van Meerkerk

Liesbeth van Meerkerk

Liesbeth is als architect afgestudeerd aan de TU Bouwkunde, afstudeerrichting r-MIT (renovatie en herbestemming). Na haar studie heeft ze ruime ervaring opgedaan met herbestemmings- en binnenstedelijke nieuwbouwprojecten voor zakelijke – en particuliere opdrachtgevers.

Bij Architecten aan huis houdt ze van de uitdaging om tot de beste ruimtelijke oplossing te komen; zowel qua beleving als qua technische en financiële haalbaarheid. Om er zeker van te zijn dat het resultaat tot in detail klopt, zet ze graag de puntjes op de i in de bouwvoorbereiding en tijdens de uitvoering.

Debora Reis

Debora Reis

Debora heeft Architectonische Vormgeving gestudeerd aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Deze opleiding combineert architectuur, interieur- en meubelontwerp. Daarop volgde de master Retail Design aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Als interieurarchitect heeft ze werkervaring in zowel de zorg- en zakelijke sector als particuliere woning verbouw en renovatie.     

Bij Architecten aan huis geeft ze vorm aan het totaalconcept van ruimtelijk ontwerp tot de details van de vaste inrichting. Om ervoor te zorgen dat alle elementen uit het ontwerp tot zijn recht komen, is zij tijdens de bouw verantwoordelijk voor de esthetische begeleiding.