Verbouwing villa Wassenaar

Zicht naar duinen en dennen

Het uitgangspunt voor het ontwerp is een heldere indeling waarbij de woonfuncties vloeiend in elkaar overlopen. De bijzondere ligging van de modernistische villa biedt vrij uitzicht vanuit de verschillende ruimtes op duinen en dennen. Door een wand door te breken naar de split-level woonkamers aan de achtergevel wordt de zichtlijn vanuit het hart van de woning richting de achtergelegen duinen versterkt.

Op de woonverdieping plaatsten we een deel van de gevel naar binnen waardoor een overdekt terras ontstaat. Deze buitenkamer is voorzien van een ingebouwde houthaard voor de mooie nazomer avonden. Vanaf het terras loop je direct de tuin en duinen in.

 

 

Maatwerk meubels voor een persoonlijke woning

De indeling van de onderste verdieping is aangepast tot gastenverblijf en er is een kantoor aan huis ingericht met een op maat gemaakte bibliotheek. Het penthouse (een uitbreiding van 2002) krijgt een nieuwe indeling met master bedroom, garderobe en een bijzondere badkamer. Vanuit deze badkamer is er aan drie zijden daglicht en uitzicht op de omgeving.
Door de gehele woning is er ruimte gecreëerd voor kunst, boeken en muziek. Door veel met maatwerk meubels en inrichting te werken, is het een persoonlijk en op maat gemaakte woning geworden voor onze opdrachtgevers. We wensen hen ontzettend veel woonplezier op deze prachtige locatie.

Oplevering: november 2017

Aannemer: Euroconstruct
Technisch adviseur: Theo Bijloo
Tuinarchitect: Studio Toop
Fotografie: Miranda Koopman