Uitbouw en renovatie van een hoekhuis

Karakteristieke hoekwoning

Aan een oude landweg tussen de wijken Hillegersberg en Overschie in Rotterdam staat een karakteristieke hoekwoning uit rond 1900. Het huis is onderdeel van de vroege lintbebouwing met hun typische kapvorm, erkers en gedecoreerde metselwerk gevels.

Verduurzamen en uitbouwen

De nieuwe bewoners wilden het huis met garage verduurzamen, herindelen en uitbreiden. De bestaande uitbouw en serre moeten worden vervangen in verband met de slechte staat. Zicht op, en verbinding met, de tuin middels een grote pui is één van de belangrijkste wensen.

De bestaande uitbouw is vervangen en achter de garage langs doorgetrokken. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een groot kookeiland en eetkamer. De woonkeuken is lager aangebracht dan de woonkamer vloer. Het terras sluit hierdoor mooi aan op de PVC visgraat vloer. Een grote vouwpui zorgt ervoor dat de bewoners maximaal kunnen genieten van de tuin. Bij mooie dagen kan de pui volledig open worden gezet.

 

De achtergevel van de woning is opnieuw gebouwd in houtskeletbouw met buitenisolatie en stuukwerk. De wit gestuukte gevel met grijze kozijnen geven de woning een rustige, moderne uitstraling.

Originele details laten we er graag uitspringen

Op de kap is volgens vergunning een dakkapel geplaatst met maximale afmetingen. Dit geeft mooi licht en ruimte in de slaapkamer en badkamer. De masterbedroom aan het dakterras krijgt extra licht door het dakraam. De kap is bijna volledig vernieuwd. Bij deze renovatie is er extra aandacht gegaan naar het laten zien van de originele houten kapconstructie.

De badkamer en de toiletten hebben we XL marmer tegels toegepast. Door te combineren met een rustige basistegel op overige wanden en vloer knalt het marmer er goed uit.

Renovatie en isolatie

De bouwkundige staat van de woning viel tegen. Het complete dak moest worden vernieuwd en de begane grond ook vanwege houtworm. Het dak en de vloer zijn nu optimaal geïsoleerd. Alle kozijnen zijn vervangen en beide verdiepingen voorzien van  laag temperatuur vloerverwarming.

 

Oplevering: begin 2022
Aannemer: Hirschel Verhage bouw