Uitbouw herenhuis

Klassieke architectuur met een helder contrast

Voor dit karakteristieke jaren ’20 herenhuis in Rotterdam Hillegersberg zijn we gevraagd een uitbouw te ontwerpen om meer leefruimte te creëren voor het gezin. De uitbouw vormt een moderne toevoeging aan de woning en maakt een royale woonkeuken aan de tuinzijde mogelijk.

De hoge aluminium staallook kozijnen in de nieuwe achtergevel zorgen voor meer lichtinval en vormen een helder contrast met het metselwerk en het authentieke ornamentenplafond 

Materiaalkeuzes bij een moderne uitbouw

Het contrast komt ook terug in de materiaalkeuzes voor het interieur: in de woonkamer een klassiek visgraat parket, gecombineerd met een warmgrijze gietvloer in de achterkamer en uitbouw. De woonkamer, voorzien van glas-in-lood ramen aan de voorgevel, kreeg een donkerblauwe accentwand. De uitbouw en achterkamer zijn licht gehouden om eenheid te creëren  Door de grote pui is er veel licht en zicht op de tuin. 

Authentieke elementen worden zorgvuldig gerestaureerd

Tijdens de verbouwing zijn de plafonds met sierlijstwerk en de marmeren schouwen zorgvuldig gerestaureerd. Door de combinatie van klassieke elementen met moderne toevoegingen ontstaat een lichte, ruimtelijke en persoonlijke woning.

Oplevering: november 2017
Fotografie:  Emiel Lops