Bij de restauratie van monumentale herenboerderij “Mijn Ouders Wensch” uit 1899 zijn we betrokken vanaf het casco plan van de verbouwing en realiseerden in nauwe samenwerking met opdrachtgevers en aannemer het totaalconcept voor de voormalige koeienstal en het zomerhuis.

Het interieurontwerp combineert de authentieke elementen van de boerderij met een stoere, moderne inrichting: de begane grond is voorzien van een robuuste betonvloer, stalen binnendeuren, een royale woonkeuken en diverse maatwerk elementen.
De woonkamer bevindt zich in de vide, waar dakramen voor extra lichtinval zorgen. De maatwerk houthaard, uitgevoerd in blauwstaal, vormt de eyecatcher van de ruimte.

De technische ruimte, rondom uitgevoerd in matzwart, verdeelt de begane grond in woonruimte en keuken/eetkamer. Aan de keukenzijde zijn de kasten met inbouwapparatuur opgenomen in de wand, en ook de houten trap, zonder zichtbare trapbomen, is hierin opgenomen. De maatwerk keuken met een kookeiland van maar liefst vijf meter, bevindt zich aan de achterzijde van de boerderij en is gericht op het prachtige uitzicht over het Vennemeer. In de keuken is een tweede haard opgenomen met een gestuukte ombouw en een plateau van geschuurd Belgisch hardsteen.

Op de verdieping bevindt zich onder andere de Master bedroom met inbouwkasten onder het schuine dak. Een room divider dient als hoofdeinde van het bed en biedt extra opbergruimte. Via glazen delen in de knieschotwanden komt extra daglicht binnen en ontstaan er verrassende zichtlijnen naar de semi-vides aan de langgevels.

Voor dit project adviseerden we de opdrachtgevers met de ruimtelijke indeling van de woning, kleur- en materiaalkeuzes, de detaillering van de afwerking en het verlichtingsontwerp. Aanvullend heben we het maatwerk ontworpen: de haarden, keuken en garderobekasten van de master bedroom.

Oplevering: mei 2017
Uitvoering: Verbij Monumentaal Vakmanschap

Losse inrichting - advies en styling: Interieur design by Nicole & Fleur
Fotografie eindresultaat: Miranda Koopman