Gietvloer modern woonhuis

Keuze voor vloerafwerking

Eén van de beeldbepalende keuzes voor je woning is die van de vloerafwerking.  Een vloer beslaat een groot oppervlak en vormt daarmee de basis van de sfeer en uitstraling van je interieur. Ga je voor een rustige geheel of mag de vloerafwerking een statement zijn? De vloerafwerking draagt ook bij aan het wooncomfort: wil je de vloer combineren met vloerverwarming, is onderhoud belangrijk, speelt geluid een belangrijke rol?

In onze projecten passen we regelmatig gietvloeren toe, mits het gebruik en de uitstraling bij de bewoners en de woning past. Dat een gietvloer ook bij een interieur met een warme uitstraling past, laten we zien aan de hand van onze projecten:

Gietvloer in moderne nieuwbouw villa

gietvloer modern woonhuis

De vloer van deze nieuwbouwwoning is rustig gehouden zodat houten accenten extra mooi uitkomen. Juist door contrast aan te brengen ontstaat een warme sfeer en een eigen karakter. Om eenheid te creëren tussen de verschillende ruimtes is er gekozen voor één vloerafwerking op de gehele begane grond.

Een gietvloer is geschikt om in zowel de woonruimte als de functionele ruimtes zoals entree en keuken toe te passen. In deze nieuwbouwwoning is gekozen voor een groengrijze gietvloer met een lichte ‘veeg’ structuur. Dit geeft meer warmte en diepte dan een effen kleur. Omdat een gietvloer strak en naadloos is, draagt het bij aan een licht en ruimtelijk effect.

Gietvloer als basis voor warme accenten

Gietvloer bij renovatie en uitbreiding klassiek herenhuis

gietvloer en parket
gietvloer in combinatie met houtparket

Bij de verbouwing en uitbouw van een karakteristiek herenhuis uit 1910 hebben we het contrast opgezocht tussen de bestaande woning en de nieuwe, moderne uitbouw. Dit zie je terug in het exterieur, maar ook in het interieur: De woonkamer had een prachtige robuuste visgraat parketvloer bestaande uit vloerdelen uit het Stedelijk Museum. Bij het ontwerpen van de uitbouw wisten we: met de extra vierkante meters voor de woning kon een deel van de vloer niet behouden blijven. Het interieurconcept maakt gebruik van een helder contrast: in de voorkamer behouden we het karakter van het herenhuis middels glas-in-lood, ornamentenplafond en origineel houtwerk. De achterkamer heeft een moderne uitstraling door middel van een strakke keuken en staallook pui.

De originele en suite markeert de overgang tussen oud en nieuw: we kozen voor contrast: de robuuste vloerdelen in de voorkamer met een gietvloer aan de achterzijde van de woning. De gietvloer kreeg een speciale uitstraling door meer textuur en warmgekleurde “spikkels”: dit zorgt voor een mooie combinatie met de houten vloer. De gietvloer krijgt hiermee een warmere uitstraling en vormt een mooie basis voor de matwitte keuken, de strak gestuukte wanden en moderne aluminium pui.

Gietvloer in combinatie met hout