Dit jaren ’20 herenhuis was door zijn royale opzet en hoge plafonds al bijzonder, maar maakte door de afwerking en inrichting wel een gedateerde indruk. Onze opdrachtgevers, de nieuwe bewoners, wilden hier hun droomhuis realiseren en gingen een rigoureuze verbouwing niet uit de weg.

We maakten een totaalplan voor de woning waarbij we op de begane grond de verlaagde en suite verwijderden, de achtergevel aanpasten met openslaande deuren en een ontwerp maakten voor de nieuwe keuken. 

Op de verdieping vond een herindeling plaats met master bedroom, een garderobe en nieuwe badkamer. Op de bovenste etage werd een kleine schuine uitbouw vervangen door een functionele uitbreiding bekleedt met zwart zink.

Het interieurontwerp is gericht op het versterken van zichtlijnen, maximale daglichttoetreding en door de gehele woning nieuwe vloer- en wandafwerking. De plafonds en sierlijsten werden hersteld, de trap een echte eyecatcher met een nieuwe uitstraling en daklicht. De originele lamelradiatoren werden geloogd en voorzien van een matzwarte afwerking. Als stoere accenten tegen het klassieke karakter van de woning met marmer en houtwerk, hebben we een stalen en suite met plafondhoge taatsdeuren en tochtportaal ontworpen. Drie maatwerk haarden en een compleet verlichtingsontwerp maken het interieurontwerp af.