vide woonkamer trap architect

Ontwerp vide woonkamer

04/05/2019

De nieuwe eigenaren van de jaren ’20 woning in Rotterdam hebben ons ingeschakeld om een ontwerp te maken voor hun verbouwing met de vraag: Hoe betrek je een souterrain bij je woonkamer? Door een nieuwe trap langs de gevel te plaatsen kunnen we meer daglicht in het souterrain brengen. In bouwteam zijn we twee verschillende concepten aan het doorrekenen zodat we het ontwerp kunnen uitwerken dat binnen budget past.

Herenhuis Rotterdam, dubbele benedenwoning

Staal-look kozijnen in verbouwing herenhuis

03/12/2019

Leuk artikel op Architectenweb over onze totaal verbouwing in Rotterdam West! Metaglas heeft hier netjes de levering en plaatsing van deze stoere staal-look pui verzorgd. Hiermee is de woning  niet alleen gemoderniseerd, maar ook goed geïsoleerd. Lees hier meer over het ontwerp.

Funderingsherstel Rotterdam souterrain kelder woonruimte split-level architect

Funderingsherstel in Rotterdam

01/18/2019

We krijgen regelmatig vragen over funderingsherstel en het functioneel betrekken van een kelder tot souterrain, uitbreiding of split-level woonruimte. Op dit moment werken we meerdere plannen uit in Hillegersberg, Schiebroek én deze schitterende klassieke woning in het centrum van Rotterdam. 

Daglichttoetreding, ventilatie, duurzaamheid, toegankelijkheid en een ruimtelijke beleving zijn bij deze projecten belangrijke aandachtspunten waar we graag in adviseren.

 

 

verbouwing maatwerk haard staal

Renovatie jaren '20 huis

12/24/2018

Wat een metamorfose! Van gedateerde woning naar licht herenhuis met stoere accenten middels maatwerk ontworpen haarden, plafondhoge stalen deuren, zwarte keuken, nieuwe badkamer en uitgesproken dakopbouw. Bekijk hier het hele project.

architecten aan huis; interieur, renovatie, herbestemming

Welkom Clenda!

10/11/2018

Per september versterkt Clenda Boonman het team van Architecten aan huis. Als bouwkundig ingenieur/ assistent ontwerper ondersteunt ze ons met tekenwerk, onderzoek en ontwerpopgaven. Clenda werkt vier dagen per week bij ons en daarnaast leert ze door voor architect bij de Academie voor Bouwkunst in Rotterdam. Ze is enthousiast, leergierig en heeft oog voor detail. Met haar passie voor zowel architectuur als interieur zit ze helemaal op haar plek bij Architecten aan huis.

Watermolen, molen, verbouwen, architect, interieurarchitect, renoveren, herbestemming

Ontwerp voormalige watermolen

10/07/2018

We zijn van start met het ontwerp voor de herindeling van een bijzondere woning in een voormalige watermolen. De molen is in de loop van de jaren meerdere malen verbouwd. De meest recente aanpassing is van architect Hendrik  Rijnsburger in 2010.

Onlangs is de woning verkocht. Voor de nieuwe eigenaren onderzoeken we een nieuwe, functionele indeling voor de woonruimte en master bedroom. Intern en extern wordt de molen aangepast tot een mooi totaalplan naar de wensen van de nieuwe bewoners, en passend bij de architectuur van de molen.

Herenhuis aan de Maas

Herenhuis aan de Maas

08/26/2018

Afgelopen tijd hebben we met veel liefde een totaalplan gemaakt voor een bijzonder herenhuis aan de Maas. Met respect voor het oorspronkelijke karakter van de voormalige directiewoning van distilleerderij "Hoboken de Bie & Co" wordt de woning  naar de wensen van de nieuwe bewoners verbouwd.  In het interieurontwerp komt de connectie  en het zicht op de Maas helemaal tot zijn recht.

Oplevering: medio december 2018

 

Uitbouw Molenlaan stalen deuren, stalen pui,

Plaatsing stalen pui in uitbouw

07/12/2018

Deze zomer is de staal-look pui in onze uitbouw in het Molenlaankwartier geplaatst. De uitbouw kenmerkt zicht door de combinatie van een moderne pui in een bij de woning passende architectuur. Het glas over de hoek zorgt binnen voor veel licht in de keuken en eetkamer.

Verbouwing van gedateerde woning naar stoer herenhuis

Verbouwing jaren '20 herenhuis gestart

05/02/2018

De verbouwing van 'gedateerde woning naar stoer herenhuis' is van start!  Tijdens de komende maanden wordt dit jaren '20 herenhuis volledig gestript, wordt de achtergevel voorzien van openslaande deuren en nieuwe kozijnen, wordt de dakopbouw vervangen en vindt er binnen een flinke metamorfose plaats. Het nieuwe interieur wordt een combinatie van een tijdloze basis met stoere accenten zoals plafondhoge taatsdeuren, een moderne keuken en een badkamer met Neolith XL tiles. Bekijk hier het gerealiseerde project.

Uitvoering:  Edit//A 

Architect eigen huis

Ontwerp nieuwbouw villa

01/08/2018

Onlangs presenteerden we ons ontwerp voor een moderne nieuwbouw villa aan de rand van het Bergse Bos. De woning is in een hoek ontworpen zodat er een mooie tuin en maximaal zicht  op de groene omgeving ontstaat. De gevels grenzend aan de buren zijn meer gesloten en zorgen voor privacy in huis, terwijl de gevel aan tuin- en  boszijde zo transparant mogelijk is.

Pagina's