Bij een verbouwing komt heel wat kijken. Waarschijnlijk is de aannemer een paar weken of maanden aan het werk in jouw huis en er zijn zoveel keuzes die je moet maken!

In onderstaande projecten hebben we de opdrachtgevers geholpen om de ideeën tot een ontwerp te brengen om daarna de vergunningaanvraag, aannemerselectie en de bouwbegeleiding te verzorgen.

Wonen in een boerderij, school of fabriek

  • Blog oud monumentaal school fabriek boerderij molen verbouwen

Een oud pand verbouwen naar een bijzonder huis? Hoe doe je dat en waar moet je op letten?

Er komen steeds meer mooie, oude gebouwen op de markt die in onbruik geraakt zijn.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een oude school, een fabriek, een charmante molen of een kerk. 

Het pand is niet meer nodig in zijn oorspronkelijke functie, waardoor deze verbouwd kan worden tot één of meerdere woningen. Omdat het bestaande gebouw bewaard blijft levert het hele bijzondere ruimtes op én is het heel duurzaam.

Grote verbouwing en herindeling van dubbel benedenhuis

Deze karakteristieke, vooroorlogse benedenwoning in een van de mooiste straten van Rotterdam West heeft een complete metamorfose ondergaan. We troffen het huis sterk verwaarloosd aan en kregen de vrije hand om een nieuwe, verrassende indeling te ontwerpen voor de nieuwe eigenaren van het pand.

Uitbouw jaren '30 huis

De transformatie van een gedateerde jaren '30 woning met schrootjesplafond naar een lichte en ruime familiewoning.
Door de woning 4 meter uit te bouwen ontstaat er ruimte voor een  woonkeuken met eiland, vanuit waar je direct zicht hebt op de tuin. Wanneer de vouwpui geheel open staat ervaar je binnen bijna als buiten. Omdat de gevel op het zuiden is gelegen is zonwering van belang. De dakrand is zo gedetailleerd dat er een zonnescherm kan worden gemonteerd die in één vlak ligt met het stucwerk, waardoor deze minder in het oog springt.

Restauratie herenboerderij tot moderne woning aan het water

Bij de restauratie van monumentale herenboerderij “Mijn Ouders Wensch” uit 1899 zijn we betrokken vanaf het casco plan van de verbouwing en realiseerden in nauwe samenwerking met opdrachtgevers en aannemer een totaalconcept voor de voormalige koeienstal en het zomerhuis. Het interieurontwerp combineert de authentieke elementen van de boerderij met een stoere, moderne inrichting.

Verbouwing villa Wassenaar

Deze bijzondere jaren '50 villa midden in de duinen van Wassenaar is geheel naar ons ontwerp gerenoveerd. Het uitgangspunt voor het interieurontwerp is een heldere indeling waarbij de verschillende ruimtes meer vloeiend in elkaar overlopen. Een belangrijk kenmerk van de modernistische villa is het vrije uitzicht vanuit de verschillende ruimtes naar duinen en dennen. Door een wand door te breken naar de split-level woonkamers aan de achtergevel wordt de zichtlijn vanuit het hart van de woning richting de achtergelegen duinen versterkt.

Ontwerp multifunctionele ruimte in tuinhuis

Voor een echtpaar met twee tienerkinderen zijn we gevraagd om een ontwerp te maken om de bestaande schuur te verbouwen tot een multifunctioneel "Tuinhuis+".
Aan de hand van drie concepten laten we stapsgewijs zijn wat de uitkomst kan zijn met minimale ingrepen (concept 1), een grotere ingreep met het toevoegen van een schuifpui in de zijgevel (concept 2) en een meer rigoureuze aanpak (concept 3).

Transformatie monumentale boerderij tot licht woonhuis

Begin 2015 kregen we opdracht om van deze langgevelboerderij een lichte en ruime woning te maken met wow-factor. De opgave vraagt om een grote renovatie en verduurzaming van het pand om deze geschikt te maken voor bewoning. Met respect voor de historische kenmerken hebben we een ontwerp gemaakt waarbij ingrepen die nodig zijn voor de functionaliteit modern zijn en een contrast vormen met de originele boerderij.

Pagina's

Abonneren op RSS - Verbouwen