We werken vanuit de combinatie van interieurontwerp en bouwkundig ontwerp. Dat betekent dat we iedere opgave van binnen naar buiten benaderen: daglicht, zichtlijnen, optimale ruimtelijke beleving in combinatie met de bouwkundige mogelijkheden voor verbouw- en nieuwbouw projecten.

Grote verbouwing en herindeling van dubbel benedenhuis

Deze karakteristieke, vooroorlogse benedenwoning in een van de mooiste straten van Rotterdam West heeft een complete metamorfose ondergaan. We troffen het huis sterk verwaarloosd aan en kregen de vrije hand om een nieuwe, verrassende indeling te ontwerpen voor de nieuwe eigenaren van het pand.

Restauratie herenboerderij tot moderne woning aan het water

Bij de restauratie van monumentale herenboerderij “Mijn Ouders Wensch” uit 1899 zijn we betrokken vanaf het casco plan van de verbouwing en realiseerden in nauwe samenwerking met opdrachtgevers en aannemer een totaalconcept voor de voormalige koeienstal en het zomerhuis. Het interieurontwerp combineert de authentieke elementen van de boerderij met een stoere, moderne inrichting.

Verbouwing villa Wassenaar

Deze bijzondere jaren '50 villa midden in de duinen van Wassenaar is geheel naar ons ontwerp gerenoveerd. Het uitgangspunt voor het interieurontwerp is een heldere indeling waarbij de verschillende ruimtes meer vloeiend in elkaar overlopen. Een belangrijk kenmerk van de modernistische villa is het vrije uitzicht vanuit de verschillende ruimtes naar duinen en dennen. Door een wand door te breken naar de split-level woonkamers aan de achtergevel wordt de zichtlijn vanuit het hart van de woning richting de achtergelegen duinen versterkt.

Loft krijgt functionele indeling

In het St. Jobsveen, een voormalig pakhuis aan de Nieuwe Maas in Rotterdam, bevindt zich een appartement met prachtige authentieke details zoals gietijzeren kolommen en robuuste vloerbalken zichtbaar in het plafond. De woning, in 2007 opgeleverd en ingericht, heeft sinds kort nieuwe bewoners die het moderne, industriële karakter van de loft willen behouden, maar de ruimte ook functioneel willen indelen.

Ontwerp multifunctionele ruimte in tuinhuis

Voor een echtpaar met twee tienerkinderen zijn we gevraagd om een ontwerp te maken om de bestaande schuur te verbouwen tot een multifunctioneel "Tuinhuis+".
Aan de hand van drie concepten laten we stapsgewijs zijn wat de uitkomst kan zijn met minimale ingrepen (concept 1), een grotere ingreep met het toevoegen van een schuifpui in de zijgevel (concept 2) en een meer rigoureuze aanpak (concept 3).

Transformatie monumentale boerderij tot licht woonhuis

Begin 2015 kregen we opdracht om van deze langgevelboerderij een lichte en ruime woning te maken met wow-factor. De opgave vraagt om een grote renovatie en verduurzaming van het pand om deze geschikt te maken voor bewoning. Met respect voor de historische kenmerken hebben we een ontwerp gemaakt waarbij ingrepen die nodig zijn voor de functionaliteit modern zijn en een contrast vormen met de originele boerderij.

Uitbouw en renovatie van villa in Rotterdam

Voor opdrachtgevers uit Rotterdam hebben we een nieuwe indeling voor een prachtige vrijstaande jaren '20 villa gemaakt. Het markante pand met rieten kap is volledig gemoderniseerd en helemaal naar de wensen van de nieuwe bewoners verbouwd. Lichtinval, ruimtelijkheid en een vrij uitzicht op de tuin en aangrenzend park stonden centraal bij de ontwerpopgave.

Pagina's

Abonneren op RSS - Interieur