Voor dit karakteristieke jaren ’20 herenhuis in Rotterdam Hillegersberg zijn we gevraagd een uitbreiding te ontwerpen om meer leefruimte te creëren voor het gezin. De uitbouw vormt een moderne toevoeging aan de woning en maakt een royale woonkeuken aan de tuinzijde mogelijk. 

De hoge stalen kozijnen in de nieuwe achtergevel zorgen voor meer lichtinval en vormen een helder contrast met het authentieke ornamentenplafond en de klassieke jaren ’20 elementen van de woning.

Het contrast komt ook terug in de materiaalkeuzes voor het interieur: in de woonkamer een klassiek visgraat parket, gecombineerd met een warmgrijze gietvloer in de achterkamer/uitbouw. De woonkamer, voorzien van glas-in-lood ramen aan de voorgevel, kreeg een donkerblauwe accentwand. De uitbouw en achterkamer bleven licht en ingetogen qua kleurgebruik, maar zodanig dat de woning één sfeer ademt.

Tijdens de verbouwing zijn de plafonds met sierlijstwerk en de marmeren schouwen zorgvuldig gerestaureerd. Door de combinatie van klassieke elementen met moderne toevoegingen ontstaat een licht, ruimtelijk en persoonlijke woning.

 Oplevering: januari 2018