Voor de nieuwe bewoners van deze karakteristieke Jaren ’30 woning in Rotterdam onderzochten we de mogelijkheden voor het herindelen en uitbreiden van de 2 onder 1 kap woning tot een lichte en ruime familiewoning met een moderne uitstraling, passend bij de jaren ’30 stijl.

Het ontwerp omvat een moderne uitbouw over de breedte van de woning en naastgelegen garage. Hierdoor wordt het mogelijk om een keuken met kookeiland en een tweede living met aangrenzende speelkamer te realiseren. De uitbouw wordt uitgevoerd met een kamerhoge raampartij in drie delen, voorzien van aluminium kozijnen voor maximaal uitzicht en een directe verbinding met de tuin.

De kapverdieping met flauw hellend dak krijgt een overhoekse dakkapel waardoor een tweede badkamer en een extra slaapkamer gerealiseerd kan worden. Het interieurontwerp maakt onderscheid tussen binnenkomst in de Jaren ’30 sfeer –middels parket in Hongaarse Punt en de originele open haard- en de moderne uitbouw voorzien van gietvloer, ruime keuken en een lichte eetkamer aan de achtergevel. Een lichtstraat van zijgevel tot zijgevel zorgt voor een mooie overgang tussen de Jaren ’30 woning en moderne uitbouw. 

De werkzaamheden bestaan uit: 

  • Architectonisch ontwerp incl. technische details kapverdieping en uitbouw;
  • Interieurontwerp incl. materiaalcombinaties, vaste inrichting en verlichtingsontwerp; 
  • Bouwvoorbereiding incl. werktekeningen en vergunningsaanvraag;
  • Aanbesteding en advies m.b.t. contractvorming gekozen aannemer;

Verwachte oplevering: januari 2017