Een woonboerderij met wow-factor. 
De boerderij uit 1788 wordt kenmerkt door een monumentale kopgevel met  metselwerk in kruisverband, boeren vlechtwerk en een rieten kap.  De originele gevel staat hol, de kozijnen zijn vergaan, de gehele gevel moet gerenoveerd worden, en binnen zijn  de gebintstijlen grotendeels vervangen door stalen buispalen.  Het rieten dak en de betonvloer moeten worden vervangen. 

De opgave vraagt om een grote renovatie en verduurzaming van het pand om deze geschikt te maken voor bewoning.  Met respect voor de historische kenmerken hebben we een  ontwerp gemaakt waarbij  ingrepen die nodig zijn voor de functionaliteit  modern zijn en een contrast vormen met de originele boerderij. Zo blijft de architectuur en vormgeving van de boerderij intact en zijn de ingrepen leesbaar. 

Om de eerste verdieping functioneel in te kunnen delen, is de trap centraal in de woning geplaatst. Door een gedeelte van het rieten dak te liften ontstaat er voldoende hoogte voor de nieuwe entree. De ruimte wordt transparant ingevuld door slanke, aluminium kozijnen met glas. De symmetrie van de achtergevel wordt hersteld door ramen te plaatsen waar de staldeuren hebben gezeten en in het midden een hoge, glazen pui ter breedte van het wolfseind te realiseren.

De pui zorgt voor voldoende daglicht en een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer en slaapverdieping op het boerenerf en achtergelegen slagenlandschap. De houten gebinten worden in ere hersteld en blijven in het ontwerp zoveel mogelijk in het zicht.