Zolderindeling

Jaren ’30 turn-key woning, Voorburg

Op de zolderverdieping wilde de opdrachtgever twee slaapkamers, een badkamer, toilet en opbergruimte realiseren. Architecten aan huis onderzocht de mogelijkheden om dit programma in te passen met behoud van het zicht op de karakteristieke constructie in een schetsontwerp.
Het ontwerp gaat uit van een ouderslaapkamer met en suite badkamer. Door de tussenwand naar de badkamer lager dan het spant te houden, wordt de kamer ruimer. Schuifdeuren verbinden de badkamer met de ouderslaapkamer en logeerkamer. Er is opbergruimte gecreëerd door middel van een aparte garderobe en een vliering boven de logeerkamer en het toilet. Een nieuwe dakkapel brengt licht in de logeerkamer en in de hoofdslaapkamer wanneer de schuifdeuren open staan.
Architecten aan huis heeft na het schetsontwerp zorggedragen voor de aannemerselectie en bouwbegeleiding tot en met de oplevering.

Er is goed naar onze wensen geluisterd en er was in het hele proces voldoende ruimte voor eigen inbreng. De moodboards van Debora maakten het uitzoeken van de materialen erg gemakkelijk en we behaalden ermee ook het gewenste resultaat in de stijl van de zolder. De bouwbegeleiding door Liesbeth zorgde voor een hoop minder zorgen tijdens de verbouwing. Alles bij elkaar een zeer professionele, creatieve en snelle aanpak van deze twee architecten. We zijn erg blij met het resultaat!
Chris & Machteld