Verbouwing jaren ’70 woning

De nieuwe eigenaren van deze vrijstaande jaren ’70 villa in Loenen aan de Vecht hebben ons ingeschakeld om de gedateerde woning compleet te verbouwen en te moderniseren.
Met enkele ruimtelijke en bouwkundige ingrepen en een interieurplan is een licht en sfeervol familiehuis ontstaan.

Door de nieuwe  indeling op de begane grond sluiten diverse ruimtes beter op elkaar aan, zoals de keuken met de woonkamer. We maakten een voorstel om een aantal  ramen te verlengen tot op de vloer en  de bestaande schuifpui te vervangen door een overhoekse kozijn voor meer lichtinval en een ruimtelijk gevoel.

De bestaande, gemetselde haard is aangepast naar een tunnelhaard ten gunste van de zichtlijnen bij binnenkomst. De jaren ’70 trap is aangepast met eikenhouten treden en een eenvoudig strakke doorvalbeveiliging van spandraden.
De bestaande binnendeuren zijn vervangen door stalen deuren. De gedateerde marmeren vloer wordt voorzien van vloerverwarming en krijgt middels nieuwe tegels een stoere, moderne en tegelijk warme uitstraling.

 Aan de hand van het ruimtelijk plan kon de opdrachtgever met een lokale aannemer aan het werk om de verbouwing te realiseren.
 Om het plan compleet te maken, maakten we aan de hand van een moodboard voorstellen  voor raambekleding en stoffering, en gaven op locatie kleuradvies voor de woonkamer en studeerkamer.

Met ons ontwerp hebben de eigenaren hun vrijstaande jaren 70 huis kunnen verbouwen tot een lichte, warm moderne gezinswoning.

Opgeleverd: najaar 2015