Ontwerp werkruimte aan huis

Voor een bovenverdieping aan één van de grachten van Amsterdam zijn we gevraagd om creatieve oplossingen te bedenken om de verdieping in te delen tot een multifunctionele ruimte. De uitdaging ligt in het feit dat de kapverdieping reeds wordt verdeeld door drie grote houten spanten en een flauw hellend dak. Omdat het een orde-2 pand (beschermd stadsgezicht) betreft, zijn de mogelijkheden tot uitbreiding beperkt en vraagt de indeling om maatwerkoplossingen binnen het interieur.

In het schetsontwerp presenteerden we drie mogelijke indelingen waarin de gevraagde functies -logeerkamer met badkamer, toilet, werkplek met overlegruimte en pantry- gecombineerd worden. Aan de hand van moodboards met sfeer- en referentiebeelden brengen we diverse ideeën voor een zakelijke, maar ook gastvrije, warme uitstraling in beeld.

Aan de hand van ontwerpvariant 3 werkten we het plan uit tot definitief ontwerp met maatwerk oplossingen voor de badkamer, pantry met spoelmeubel en een “podium” met daarin vier logeerbedden die uit het zicht kunnen worden onttrokken. Het interieur krijgt extra karakter door een uitgesproken vloerpatroon van gerecycled materiaal in vijf kleurtinten.

Debora en Liesbeth hebben geweldig werk geleverd voor het schetsontwerp van onze bovenverdieping: origineel, doordacht, reëel & onverwacht. Ze hebben ons drie scenario’s gepresenteerd met ideeen waar we nooit zelf opgekomen waren, met een zeer goed gebruik van de ruimte. Daarnaast een rijkdom aan kleine en grotere ideeën voor kleur, materiaalgebruik en inrichting.
We hebben genoten van de professionele samenwerking en raden eenieder aan met ze samen te werken.
Berend & Marieke