Ontwerp multifunctionele ruimte in tuinhuis

Voor een echtpaar met twee tienerkinderen in Hillegersberg zijn we gevraagd om een ontwerp te maken om de bestaande schuur te verbouwen tot een multifunctioneel “Tuinhuis+”.

Aan de hand van drie concepten laten we zien wat het tuinhuis kan worden. Een update van de huidige schuur met minimale ingrepen (concept 1). Een tuinhuis gericht op de tuin en het woonhuis door ondermeer het toevoegen van een schuifpui in de zijgevel en andere dakbedekking en gevelmateriaal (concept 2). In Concept 3 laten we een meer rigoureuze aanpak zien met een glazen kopgevel met veranda en pantryblok/opbergruimte aan de achterwand.
Voor alle drie concepten zijn suggesties voor maatwerk oplossingen voor het interieur van het tuinhuis opgenomen, waarbij het accent van de multifunctionele ruimte verschuift van atelier/ “writers den” (1) naar tafelen met vrienden (2) en lounge met houtkachel (3) .